2023 m. kovo 8 d., trečiadienis

Barščiai su kiaulės pusgalvio mėsa



Gal ir ne visai tikslus pavadinimas "Barščiai". Daržovių dėta daug ir įvairių, bet dėtas visas susmulkintas burokėlis, spalva gavosi rausva, tai ir pavadinau barščiais.
Mėgstu riebiai ir šį kartą sriubą pariebinau visa kiaulės pusgalvio mėsa.
Kad tilptų į puodą, pusgalvį padalinai į tris dalis. Atskirti apatiniam žandikauliui užteko peilio. Atskirti šnipui prireikė dar ir metalo pjūklelio. Mėsą įpjoviau peiliu, kaulą perpjoviau pjūkleliu.
Pusgalvio gabalus per naktį pamarinavau smulkintų svogūnų, česnakų, Kiaulienos ir Chmeli suneli prieskonių mišiniu.
Kitą dieną užpyliau vandeniu, užviriau, sumažinau ugnį ir graibiau besiskiriančias putas. Kai jos nustojo skirtis, uždengiau puodą, dar primažinau ugnį ir palikau virti. Po pusvalandžio apverčiau pusgalvio gabalus. Ta dalis, kuri buvo išlindusi virš vandens, atsidūrė prie puodo dugno.
Ėmiausi daržovių. Peiliu susmulkinau burokėlį ir pusę saliero gumbo, atsinešiau 375 ml stiklainėlį savo raugtų kopūstų, viską sudėjau į keptuvę, į kurią buvau įpylęs aliejaus, dėjau ant ugnies, pamaišant užkaitinau, uždengiau dangčiu ir palikau troškintis.
Iš puodo ištraukiau didžiausią pusgalvio gabalą, mėsą atskyriau nuo kaulų, ją supjausčiau 1,5 - 2 cm gabalais ir supyliau atgal į puodą.
Supjausčiau morkas, sudėjau į keptuvę, permaišiau, uždengiau ir troškinau toliau.
Išėmiau iš apatinį žandikaulį, atskyriau mėsą, susmulkinau ir atgal į puodą.
Supjausčiau bulves, dėjau į keptuvę ir kepiau.
Išėmiau šnipą, jo mėsą susmulkinau ir atgal į puodą.
Paėmiau paką atšildytų pavasarinių daržovių, pyliau jas į keptuvę, išmaišiau, kelias minutes patroškinau, supyliau į puodą, maišiau ir ragavau. Skonis salsvas. Rūgštinau actu, sūdžiau Sojų padažu. Kai jau skonis tiko, uždengiau puodą, palikau 15 min, tada pyliausi barščius, skaninau grietine ir valgiau.


Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą