2023 m. vasario 26 d., sekmadienis

Užgavėnių blynai 2023

 


Šiemet kepiau lietinius blynus ir prieš kepant, atlikau namų darbus, pagūglinau apie jų tešlą. Labai patiko patarimas, kad imti tiek šaukštų miltų, kiek norime iškepti blynų. Įpakavime buvo 6 dešrelės, bet mėgstu atsargą, į dubenį pyliau 8 kaupinus šaukštus. Įsitikinau, patarimas tikslus, išties gavosi 8 blynų lakštai.
Pasinaudojau ir kitu patarimu - sumaišyti skystą, liesos grietinės konsistencijos tešlą ir leisti jai pastovėti. Po pusvalandžio tešla subrinko ir sutirštėjo, įpyliau pieno ir vėl gerai permaišiau.
Pasinaudojau dar vienu patarimu - leisti blynų lakštams atvėsti ir tik tada į juos vynioti įdarą.
Viskas gavosi kuo puikiausiai, vyniojosi lengvai, lakštai nelūžinėjo. 


Skanaus!




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą