2023 m. kovo 25 d., šeštadienis

Vištiena su bulvėmis ir daržovėmis orkaitėje



Tęsiu gaminimą "Viskas viename". Šį kartą su viščiukų ketvirčiais, daugiau nei ankstesniuose panašiuose patiekaluose dėjau bulvių ir daržovių. Žinau, sumaišytos su likusiu vištienos marinatu, kepant prisigers iš ketvirčių išsiskiriančių taukų ir bus labai skanios net ir be mėsos.
Iš vakaro, smulkintų česnakų, svogūnų, majonezo ir vištienos prieskonių mišiniu pamarinavau vištieną. Gerai ją įtryniau ir įdėjau į šaldytuvą.
Kitą dieną nulupau ir nuploviau bulves, didesnes perpjoviau pusiau. Nuo viščiukų ketvirčių nubraukiau svogūnų ir česnakų gabalėlius ir ketvirčius sudėjau į dubenį. Į likusį marinatą dėjau bulves ir išmaišiau.
Į skardą tiesiau kepimo popierių, ištepiau aliejumi ir sudėjau bulves. Ant jų dėjau ketvirčius ir pašoviau į iki 200 °C įkaitintą orkaitę. Kepiau, kol vištiena ėmė skrusti. Sekiau laiką, kepė 45 min. Per tą laiką paruošiau daržoves, sutarkavau morkas ir supyliau ant likusio marinato, supyliau 1 kg atšildytų Meksikietiškų daržovių mišinio ir gerai išmaišiau.
Iš orkaitės ištraukiau skardą ir dantų krapštuku patikrinau bulves. Po ketvirčiais buvo gan kietos. Į dubenį išėmiau ketvirčius ir vienas bulves pašoviau atgal į orkaitę. Po 25 min kepimo jau stipriai suminkštėjo. Dėjau ant bulvių kitu šonu apverstus ketvirčius, apie juos supyliau daržoves ir vėl į orkaitę.
Po 35 min kepimo paskrudo viščiukų odelė. Išėmiau iš orkaitės ir patiekiau. 


Skanaus!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą