2023 m. kovo 18 d., šeštadienis

Marinuotos šoninės vėrinukai orkaitėje




Patiekalas iš pamėgto gaminimo būdų "Viskas viename". Šiam neprireikė kepimo rankovės, nes šoninę kepiau ne viename gabale, o supjausčiau į šašlyko dydžio gabalėlius, juos pamarinavau, suvėriau ant iešmelių ir kepti dėjau ant pačio viršaus, ant bulvių. Dar ir vėriau, tarp šoninės gabalėlių dėdamas svogūno griežinėlį.
Pradėkim nuo pradžių. 
Supjausčiau kvadratėliais šoninę, svogūnus griežinėliais, užpyliau majonezu ir šoninei skirtais prieskoniais, gerai sumaišiau ir per naktį palikau marinuotis.
Kitą dieną šoninės gabalėlius suvėriau ant iešmelių, nulupau ir nuploviau bulves, didesnes perpjoviau per pusę, dėjau į indą su likusiu marinatu ir svogūnais, maišiau, kol visos bulvės apsitepė marinatu. Į kepimo skardą dėjau kepimo popierių, jį patepiau aliejumi ir sudėjau bulves. Ant bulvių dėjau šoninės iešmelius ir pašoviau į iki 200 °C įkaitintą orkaitę.
Ėmiausi daržovių. Atšildžiau du pakus šaldytų, supyliau ant po marinavimo ir bulvių apvoliojimo likusių svogūnų ir marinato, viską gerai permaišiau.
Po 45 min. kepimo, šoninė paskrudo, įgavo rusvą spalvą. Ištraukiau skardą iš orkaitės, apverčiau iešmelius, apie juos supyliau daržoves ir atgal į orkaitę.
Dar po 20 min. kepimo, apskrudo ir viršutinė šoninės vėrinukų dalis. Vėl iš ištraukiau skardą, į lėkštę dėjau vėrinuką, bulves, daržoves ir ragavau.


Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą