2013 m. spalio 9 d., trečiadienis

Kepta žvynabudė





Žvynabudę radau užaugusią pačioje stovyklavietėje. Paprastai jas pamirkau į išplaktą su prieskoniais kiaušinį, apvolioju džiuvėsėliuose ir tada kepu. Neturėjau nei kiaušinio, nei džiuvėsėlių. Bet turėjau miltų. Žvynabudę sudrėkinau vandeniu ir apvoliojau miltų - prieskonių mišiniu. Turėjau sūrio. Gavosi visai neblogas kepsnys.

2 komentarai:

  1. Įdomu kiek rūšių grybų pagal skaičių pažįsti.Ar bandei kada paskaičiuot...?:)
    Aš mažai kuo galiu pasigirt...baravykai,raudonviršiai,voveraitės...na ir kiti
    ,kurie visiems žinomi...:):)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tikrai neskaičiavau. O su žvynabude pažįstamas labai seniai. Ankstyva pažintis buvo didelis privalumas. Kiti jas apeidavo. Žvynabudžių parsinešdavau daug, kepdavau iš jų karbonadus ir vaišindavau kaimynus. Taip ir supažindinau su dar viena valgomų grybų rūšimi :)

      Panaikinti