2017 m. gruodžio 9 d., šeštadienis

Traškios viščiukų šlaunelės



Gruodis, bet orai grynai rudeniški. Lietūs manęs negasdina, tai per išeigines vėl sode ir vėl su vištiena. Šį kartą su šlaunelėmis. 
Ėmiau šlauneles, žirklėmis atkirpdavau nuo kojos sąnario mėsą, trijose vietose įkirpdavau iki pusės šlaunelės ir išversdavau. Apibarsčiau jas Meksikietiškais vištiesos prieskoniais, druska ir gerai įtryniau. Atėjo eilė tešlai. Į bokalą įpyliau miltų, įmušiau kiaušinį, įbėriau druskos, įpyliau alaus ir išmaišiau. Į daug pasitarnavusį išvykose fondiu puodą pripyliau saulėgrąžų aliejaus ir jį užkaitinau. Tada ėmiau po šlaunelę, merkiau į tešlą ir dėjau į aliejų. Viriau ilgokai, kol gražiai parudo. Valgiau su svogūnų padažu. Styrantį šlaunikaulį apvyniojau folija ir stalo įrankių neprireikė. 
Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą