2017 m. gruodžio 16 d., šeštadienis

Pikantiški viščiukų sparneliai



Trečia iš eilės išvyka į sodą su vištiena. Ir tik dabar pastebėjau, kad jos dalys turi mažėjimo tendenciją: ketvirčiai - šlaunelės - sparneliai. Mažėjimas neišsisėmė. Dar galima kepenėlės, skrandukai, širdelės. Laikas parodys, tęsiu vištienos patiekalus ar imsiuosi kitokių. 
O dabar apie sparnelius. 
Iš aliejaus, sojų padažo, kečupo, trintų česnakų, aitriosios paprikos miltelių, maltų pipirų, druskos ir medaus paruošiau marinatą. Medus jau susicukravęs, teko pašildyti karštame vandenyje. Į dubenį su marinatu sudėjau sparnelius, gerai išmaišiau ir marinavau pora valandų. Per tą laiką iškūrenau užniakurą. Kepant teko dažnai vartyti. Žarijos, metalas ir įkaitę akmenys gerai spinduliavo karštį. Baigiant kepti, ant žarijų įbėriau slyvos medienos drožlių. Sparneliai gavo ir dūmo. 
Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą