2017 m. gruodžio 23 d., šeštadienis

Keptas rūkytas sūris



Ši išvyka į sodą jau be mėsos, tik su dideliu varškės sūriu. Ir pirmiausiai pasivaikščiojimas po mišką. Rūkinimui reikėjo kadagio šakų. Pasivaikščiojimas ilgas. Miške prie sodo kadagiai retenybė. Bet kokie vaizdai miške! Medžiuose šmirinėja voverytės, prie ant buvusio geležinkelio pylimo augančių laukinių obelų nukritusiais obuoliais užkandžiauja trys stirnukės, medžius triukšmingai gydo daktarai geniai. Atrodo vaikštinėtum ir vaikštinėtum... Bet sode laukia sūris. Grįžęs užkūriau ugniakurą, sūrį gerai įtryniau aitriosios paprikos ir meksikietiškų vištienos prieskonių mišiniu. Išsikūrenus, ant žarijų dėjau dalį kadagio šakų, virš jų ant grotelių sūrį ir uždengiau gaubtu, Gerokai apkepus ir pasirūkinus, sūrį apverčiau, dėjau likusias kadagio šakas ir aprūkinau kitą pusę. 
Skanaus!

2 komentarai:

  1. Oi,kaip mėgstu kepta sūrį,bet va tokio lauke kepto ir dar rūkyto, nesu ragavus...:(Labai jau skaniai atrodo,žudai mus su savo patiekalais...:):):)Dėkui...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Dėkoju. Irgi mėgstu sūrį. Tiek tokį. labiau tinkamtį prie alaus, tiek saldų, apteptą medumi, prie kavos ar arbatos

      Panaikinti