2017 m. spalio 22 d., sekmadienis

Mėsėdžių tortas



Kelios dienos be lietaus. Dar ir pakankamai šilta. Patraukiau prie Baltosios Ančios. Stovyklavietės tuščios. Pati upė gyva. Dar nepadžiovė irklų baidarininkai, gan akyvūs žvejai su savo motorinėmis valtimis. Ir ne vien žvejai. Pravažiuojant mačiau Aplinkos apsaugos automobilį. Prie jo du aplinkosaugininkai pro medžius su žiūronais stebėjo lėtai judančią valtį. 
Išvykos į gamtą neatsiejamos su maisto gaminimu. Pirmiausiai gerą valandą pamarinavau viščiukų ketvirčius. Kol marinavosi, visai prie pat stovyklavietės pasirinkau žaliuokių ir voveraičių. Dar auga ir kitokie grybai, bet tortui reikėjo tvirtų, kurie virdami neištęžta. Juos pirmus ir išviriau, išgraibiau į lėkštę ir tame pačiame sultinyje viriau ketvirčius.Kol virė, duoną pirštais suknaibiau į gabaliukus, įdėjau kaupiną šaukštą margarino ir išmaišiau. Formą ištiesiau maistine plėvele, supyliau duoną ir stiprokai spausdamas šaukštu, suformavau torto pagrindą. Antrająm sluoksniui peiliu susmulkinau grybus ir nuo kaulų nuimtą mėsą, juos permaišiau ir vėl spausdamas šaukštu, paskleidžiau ant duonos. Sutarkavau marinuotus agurkus, juos sumaišiau su tepiuoju sūreliu ir suformavau trečiąjį sluoksnį. Ketvirtajam sluoksniui sutarkavau tvirtą sūrį ir jį sumaišiau su majonezu. Penktasis, kartu ir papuošimas, iš konservuotų žirnelių. Baigus sluoksniuoti, palaikiau valandą ir buvo ragaujama. 
Skanaus! 

P.S. Pusryčiai buvo paįvairyti minkšta šaltiena. Per naktį sustengo greitpuodyje paliktas grybų - vištienos sultinys.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą