2017 m. spalio 7 d., šeštadienis

Čirviniai blynai





Sodo namo rūsyje aptikau čirvinių blynų keptuvę. Užkišta giliai ir visų pamiršta pragulėjo nenaudojama ne vieną dešimtmetį. Pašveičiau su feiriu ir vėl įdarbinau. 
Tešlai pirmiausia ištirpinau pakelį 170 g sviesto ir palikau aušti. Įmušiau 3 kiaušinius, supyliau 4 šaukštus cukraus, kaupiną arbatinį šaukštelį vanilinio cukraus ir gerai išplakiau su blenderiu. Įpyliau apie 300 ml pieno ir vėl išplakiau. Supyliau pravėsusį, bet dar skystą sviestą ir dar kartą išplakiau. Supyliau apie 400 g miltų, kaupiną arbatinį šaukštelį kepimo miltelių ir paskutinį kartą išplakiau su blenderiu. Iš abiejų pusių įkaitinau keptuvę, patepiau ją aliejumi, pyliau tešlą ir vartydamas kepiau. 
Skanaus!

2 komentarai:

  1. Mano anūko mėgstamiausi blynai...:)su trintomis braškėmis...Turiu tą keptuvę irgi daug metų,deja,dabar irgi guli pamiršta,nors ne taip ir senai...:)

    AtsakytiPanaikinti