2013 m. rugpjūčio 13 d., antradienis

Sausai raugti agurkai



Baigęs marinuoti kepenėles, ėmiausi agurkų. Raugiau greituoju būdu. Maišelį vis pavartydavau. Atsirado truputis skysčio, kuris vartant, drėkino visus agurkus. Po poros valandų agurkai įgavo lengvai raugintų skonį, buvo kvapnūs ir traškūs. Tokie patys buvo ir sekančią dieną.

4 komentarai:

  1. Girdėjau apie tokį raugimą. Dabar pamačiau vaizdžiai. Išbandysiu

    AtsakytiPanaikinti
  2. Drauguži,o be cukraus ar bandei?Aš niekad raugdama, greitam vartojimui, jo nededu,bet tokiu būdu nesu darius,gal čia cukrus būtinas,nes tada rūgimo procesas visai kitoks?

    AtsakytiPanaikinti
  3. Be cukraus nebandžiau, bet pabandysiu. Ir manau, gausis labai panašus skonis. Šie agurkai per dvi valandas tikrai nesurūgsta. Juos labiau tiktų vadinti sūdytais agurkais. Jie paprasčiausiai įsisūri, bet prieskoniai suteikia raugintų skonį. Tiesiog paimki porą agurkų ir pabandyki. Nesigaus, nedidelis bus nuostolis. Tikiu, kad gausis :)

    AtsakytiPanaikinti