2013 m. rugpjūčio 12 d., pirmadienis

Kalakuto kepenėlių kepsnys



Praeitą savaitę užplūdo karščiai. Neapsiriko ir sinoptikai. Prognozės apie artėjančią karščiausią šių metų dieną buvo tikslios. Atostogauju. Karščius sutikau ant aukšto, vėjų prapučiamo ir pušų šešėliais nuo saulės saugomo šlaito. Priėjimas prie vandens irgi geras. Tenai alinančio karščio, net ir gamindamas valgį ant laužo, nejutau. Laiko turėjau daug, todėl gaminau sudėtingesnius patiekalus.
Kepenėles mėgstu. Kad nebūtų sausos, įpjausčiau ir kalakuto odelę. Krienų lapai saugojo nuo prisvilimo ir aišku, suteikė papildomą skonį. Užmarinavus kepenėles, sausai užraugiau agurkus, o kepant - dar išsikepiau folijoje bulves. Apie tai sekančiuose įrašuose.

4 komentarai:

  1. Nutįso seilė bežiūrint. Kuo toliau, tuo labiau stebini. Ne be reikalo sako, kad geriausi kulinarai yra vyrai. Moki šauniai leisti laiką

    AtsakytiPanaikinti
  2. Dėkoju. Pusė teiginio "Geriausi kulinarai yra vyrai", yra teisinga. Manau, teisinga ir antroji teiginio pusė "o geriausios kulinarės yra moterys" :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Mėgstu kepenėles,tad mes čia kirstume abu ir dar kažin ar pasidalintume...
    Sočios ir skanios buvo Tavo atostogos,Drauguži...Ir aš nelikau alkana...Ačiū!

    AtsakytiPanaikinti
  4. Pasidalintume :) Džiaugčiausi, jei man liktų mažiau. Reiškia skaniai pagaminta. Jei neliktų, visai užriesčiau nosį ir pulčiausi dar ką nors pagaminti :)

    AtsakytiPanaikinti