2013 m. rugpjūčio 4 d., sekmadienis

Šaltkrepšis



Išvykos į gamtą paprastai tęsiasi dvi ir daugiau dienų. Jose didelį malonumą teikia maisto gaminimas ant laužo. Verdu sriubas, kepu kepsnius, gaminu desertus. Naudoju ir greitai gendančius produktus. Jiems išsaugoti karštame ore buvau sukonstravęs putplasčiu padengtą plastikinę dėžę. Kaip pasyvus šaldytuvas ji veikė gerai. Dvi paras vėsą viduje išlaikydavo. Bet buvo didelė, automobilyje užimdavo daug vietos. Pasirodžius prekyboje šaltkrepšiams, dėžę išleidau į užtarnautą poilsį. Pradžioje šaltkrepšyje naudojau jiems skirtus šaldymo elementus. Neracionalu. Vežiesi užšaldytus, parsiveži atšilusius tokio pačio tūrio ir svorio. Pabandžiau užšaldyti mineralinio vandens bambalius. Labai pasiteisino. Nemažas tūris, ilgai šaldo krepšį. Atitirpusį vandenį išgerdavau ir į namus grįždavau su lengvu krepšiu. Dabar esu susižavėjęs gauromečio arbata. Keletas jazminų lapelių ir truputis Himalajų druskos arbatai suteikia fantastišką skonį ir aromatą. Puikiai malšina troškulį. Du 1,5 ltr. bambaliai šaltį krepšyje laiko tris paras! Šį palapinių sezoną kitokio šaldymo elemento dar nenaudojau.

2 komentarai: