2021 m. sausio 16 d., šeštadienis

Sumuštiniai su burokėliais, silke, baravykais



Pernai vasarą gamintas patiekalas. Ir bus dar keletas pernykščių. Nuo pavasario jau nedirbu. Gaminti ir fotografuoti laiko padaugėjo, o sėdėti prie kompiuterio, dėstyti klipus ir aprašinėti - jo trūko. Vis atsirasdavo kitos veiklos. Karantinas suveikė priešingai. Kelių blokavimas trukdo išvykoms už miesto, daugiau laiko lieka kompiuteriui. 
Grįžkim prie sumuštinių. 
Lygiomis dalimis sumaišiau Žolelėmis aromatizuotą actą ir Kanapių sėklų aliejų. Burokėlį supjausčiau apie 2 mm storio riekelėmis, sudėjau į acto - aliejaus mišinį ir palikau valandai marinuotis. Per tą valandą dar tris kartus pamaišiau. 
Ėmiausi duonos. Riekelę pjausčiau į 6 gabaliukus, ant jų dėjau po burokėlio riekelė, ant burokėlių - po silkės filė gabalėlį. Iš marinuotų baravykų stiklainio dantų krapštuku traukiau po gabalėlį baravyko, dėjau ant silkės ir kartu prismeigiau per silkę, burokėlį, duoną. 
Skanaus!






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą