2021 m. sausio 9 d., šeštadienis

Pošventinė raugintų kopūstų sriuba

 


Baigėsi ilgas šventinis periodas. Buvo visko valgyta, buvo kelti tostai. Apie save priminė skrandis, paprašė ko nors lengvesnio ir rūgštesnio. 
Ėmiausi sriubos. Iš šaldomos kameros ištraukiau ir atšildžiau atsargai įmestus viščiukų ketvirčius. Užviriau, nugraibiau putas, uždengęs dangtį ant mažos ugnies viriau pusvalandį. Tuomet iš puodo po vieną traukiau ketvirčius, atskyriau mėsą nuo kaulų, ją supjausčiau nedideliais gabaliukais, o kaulus dėjau atgal į puodą ir ant mažos ugnies viriau toliau. 
Ėmiausi daržovių. Česnakus ir svogūnus susmulkinau peiliu, burokine tarka sutarkavau morkas, viską keptuvėje apkepiau aliejuje. Po pusvalandžio virimo, iš puodo kiaurasamčiu išgraibiau kaulus, į sultinį sudėjau nedideliais gabaliukais supjaustytas bulves, paviriau 5 min., sudėjau raugintus kopūstus, išmaišiau, įdėjau saujelę džiovintų baravykų, vėl išmaišiau ir viriau 15 min. Paragavau. Kopūstai buvo jau gerokai suminkštėję. Sudėjau vištieną, keptas daržoves ir viriau 5 min. 
Ėmiausi prieskonių. Įpyliau šaukštą džiovintų dilgėlių milteliu, nepilną šaukštą vištienos prieskonių, paviriau porą minučių, supyliau kelis šaukštus pomidorų padažo, gerai išmaišiau, ėmus vėl virti, uždengiau puodą, išjungiau ugnį ir po 15 min. ragavau. 
Skanaus!







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą