2020 m. gegužės 15 d., penktadienis

Karantinas. Glazūruoti viščiukų ketvirčiai



Šią šaltalankių ir imbiero glazūrą jau išbandžiau, kepant kiaulienos kepsnius. Labai patiko. Pabandysiu ir su paukštiena.


Užmarinavau viščiukų ketvirčius. Marinavimui skirtus svogūnus ir česnakus susmulkinau ir sugrūdau. Jie išleido sultis ir geriau gėrėsi vištieną, taip trumpindami marinavimo laiką.
Ėmiausi salotų. Žygis į mišką, kur pasirinkau dilgėlių, garšvų, kiaulpienių, grįžęs nuploviau, susmulkinau, pridėjau kimčių, užpyliau alyvuogių aliejumi ir išmaišiau.  Padėjau jas į šešėlį ir ėmiausi viščiukų ketvirčių. Dažnai vartydamas, kepiau grotelėse virš žarijų. Kai vidutiniškai apskrudo, ištepiau glazūra ir pagal gamintojo rekomendaciją, kepiau dar 15 minučių. 


Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą