2020 m. vasario 22 d., šeštadienis

Kiaulienos, grybų ir daržovių troškinys



Gaminau iš kiaulienos mentės. Ja supjausčiau maždaug 2,5x2,5 cm gabalėliais, užpyliau grilio kepsnių prieskoniais, įtryniau ir palikau valandai marinuotis. Užkūriau ugniakurą, puode užkaitinau kepimo aliejų ir ėmiau apkepti mėsą. Susmulkinau svogūnus ir kai mėsos gabalėliai pradėjo skursti, juos sudėjau į puodą ir išmaišiau. Susmulkinau morkas, sudėjau į puodą ir vėl gerai išmaišiau. Pakepinęs kelias minutes, sudėjau marinuotus baravykus, dar pakepinau, užpyliau sultiniu, maišau, kol užvirė. Sutraiškiau česnaką, supyliau į puodą, išmaišiau. Susmulkinau bulves, sudėjau į puodą, išmaišiau, uždengiau puodą ir kartas nuo karto pamaišydamas, troškinau kol bulvės suminkštėjo, o troškinys sutirštėjo. Supyliau grietinę, maišydamas užviriau ir nukėliau nuo ugnies. Patiekdamas į stalą, užbarsčiau smulkintais, puikiai šią žiemą žaliuojančiais petražolių lapeliais. 
Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą