2020 m. vasario 8 d., šeštadienis

Dūmais ir kava kvepiantys šonkauliai



Šonkaulius įtryniau maltos kavos ir grilio patiekalams skirtų prieskonių mišiniu, uždengiau dėžutėje ir trims valandoms palikau marinuotis. 
Ėmiausi svogūnų. Juos supjausčiau griežinėliais ir sudėjau į 1:1 vandeniu atskiestą obuolių actą. 
Nustebino atskridusi pirmoji degustatorė širšė. Veiksmas juk vyko vasario 2 dieną! 
Iškūrenau ugniakurą. Šonkaulius suvyniojau į foliją, sudėjau ant arčiau žarijų įdėtų grotelių ir  uždengiau dangčiu. Po 30 min juos apverčiau ir vėl uždengiau ugniakurą. 
Pabiro snaigės. Nuteikė maloniai. Retas jos svečias  šią žiemą. Snigo trumpai ir iš karto nutirpo.
 Po 20 min dar kartą apverčiau šonkaulius, praplėšiau foliją, ant žarijų užbėriau vyšnios drožlių ir uždengęs 10 min rūkinau. 
Baigęs rūkinimą, nuėmiau foliją, šonkaulius sudėjau ant kitų grotelių ir iš abiejų pusių apskrudinau. 
Patiekiau su Grill salotomis ir marinuotais svogūnais. 
Skanaus!


2 komentarai:

  1. Nereikia net degustacijos, iskart viskas aisku, kad pavykes receptas, bandysim Jus atkartoti. Aciu Jums uz pasidalinima. :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū labai. Džiaugiuosi, kad sudomino. Sėkmės gaminant!

      Panaikinti