2017 m. birželio 19 d., pirmadienis

Nebijau ir meškos



Internete aptikau Dzūkijos miškuose esančią gan pikantišku pavadinimu aukštapelkę. Telefone atsidaręs straipsnį apie ją, bendradarbių užklausiau, ar esa ten buvę. Pradžioje pašnairuodavo į mane, pamatę telefone - susidomėdavo. Nei vienas apie ją nežinojo. Sulaukęs atostogų, nuvykau. Medinę mešką aptikau netoli Marcinkonių etnografinės sodybos. Nuo jos nuvažiavau iki Dzūkijos nacionalinio parko lankytojų centro, palikęs ten mašiną, žygį tęsiau pėsčiomis. Informacinių ženklų, kaip pasiekti tarp miškų pustomo smėlio kopą ir aukštapelkę beveik neaptikau.  Jei norėsit pakartoti maršrutą, 
reikės eiti Miškininkų gatve, iš jos pasukti į Gaidžių gatvę ir ir paėjus ja, kairėje pusėje matosi kopa. Perėjus ją ir einant tolyn, prieist ir aukšapelkę. 
Sėkmės!

4 komentarai:

  1. Sveikas,iškylautojau.:)Turiningos šios atostogos,matau daug gražių ir įdomių gamtos kampelių aplankyta.Ir mums tokia pažintinė ekskursija labai praverčia,nes nesu net girdėjus apie tokią aukštapelkę.Ačiū,drauguži,gražus video,puikios nuotraukos.Gero tolesnio poilsio.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Labukas, drauguže. Dėkoju :))) Šios atostogos, kaip niekad, judrios. Į darbą tik po Joninių. Vaizdų bus, klipų bus, bet vėliau. Trūksta laiko jų apdorojimui...

      Panaikinti
    2. Taip laiko pritrūksta viskam,bet tu šauniai sugebi taip susiplanuot,kad viską spėji pasidaryti.Lauksiu naujų vaizdelių ir klipų.Sėkmės!

      Panaikinti
    3. Dėkoju :) Anksčiau ar vėliau vazdeliai bus :))

      Panaikinti