2017 m. birželio 26 d., pirmadienis

Ant laužo kepta lydeka



Ant laužo žuvų iškepta nemažai. Tik iki šiol jos buvo mažesnės. 1,7 kg. lydeka jau buvo šioks toks iššūkis. Lydekos mėsa sausoka, todėl farširuojant naudojau ne tik žoleles su daržovėmis, bet ir lašinukus, majonezą. Kad kepant neapsviltų, apdėjau varnalėšų lapais, juos užtvirtinau maistine plėvele ir apvyniojau keliais aliuminės folijos sluoksniais. Ruošinys gavosi storas. Teko "paaukštinti" groteles, surišant vieną jų galą viela. Kepiau dažnai vartydamas. Rezultatas puikus. O galva prie alaus buvo tikras delikatesas.
Skanaus!

2 komentarai:

  1. Nužudysi mane su savo patiekalais...visko noriu,nors gabalėlio...:(
    Ačiū,šauniai poilsiauji ir skaniai maitinies...:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Dėkoju :) Tikrai, poilsis buvo puikus, o dar karšta lydeka aplamai nepakartojama :)))

      Panaikinti