2017 m. kovo 4 d., šeštadienis

Užgavėnės 2017. Grikių blynai




Tradiciškai Užgavėnės atšvęstos gamtoje. Šiek tiek pradžiūvę miško keliukai leido su mašina atvažiuoti iki pat Mėlynų namų. Blynai kaip ir dzūkiški. Jų pagrindas grikiai. Iš vakaro grikius užpyliau grietinėle, gerai išmaišiau ir palikau brinkti. Mėlynuose namuose į juos įmušiau du kiaušinius, įpyliau kvietinių miltų ir vėl gerai išmaišiau. Miltų pyliau tiek, kol masė gavosi grietinės tirštumo. Iškeptus blynus užpyliau žemės riešutų padažu. 
Skanaus! 

2 komentarai:

  1. Ir vėl naujas receptukas...Tokių blynų nesu valgius,o apie
    darymą nei kalbos nėra.Matau ,kad gražūs,tad turėtų būti gardūs.
    Esu senai kepus iš žirnių-džiovintų/receptą radau kompe/,bet nelabai man patiko.
    Dėkui,drauguži,linkiu gražaus pavasario...ir skanių patiekalų.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Dėkoju. Iki Užgavėnių nebuvau ir aš tokių valgęs. Kartais užpilu grikius kefyru, palieku nakčiai ir ryte valgau žalius. Žinau, kad gerai išbrinksta, todėl pabandžiau ir išsikepti blynus. Skaitau pavyko. Buvo gardūs. Dėkoju už idėją. Pagalvosiu ir apie žirnių blynus. Gražaus pavasario!

      Panaikinti