2017 m. kovo 18 d., šeštadienis

Pavasarinių grybų sriuba



Šylantys orai vis labiau traukia į gamtą. Miškuose jau mėlynuoja žibuoklės. Drėgnesnėse vietose, tarp lapų suraudonuoja Austriškos plačiataurės. Pasirodo, jos susiformuoja rudenį, vystosi per žiemą, visu grožiu pasirodo pavasarį. Anksčiau buvo rašoma, kad valgoma. Dabar - kad jau nebe. Ir tik puse lūpų užsimenama, kad nekuriose šalyse yra vertinamas. Esu kažkada viręs. Žinau, kad beskonė. Todėl skoniui panaudojau "Gallina blanca" grybų sriubos su makaronais pakelį. Pradžioje plačiataures paviriau 7 minutes, nusunkiau, užpyliau nauju vandeniu, jam užvirus, supyliau pakelio turinį ir dar paviriau 10 min. Paskaninau grietine. 
Skanaus!

4 komentarai:

  1. Oi...nepažįstų tokių grybų ir bijočiau juos valgyt.Kaip matau esi žinovas jų,bet galima kartais ir apsigauti,nebijai juos valgyt?Aš nesu mėgėja grybų,bet visada turiu šaldytuve ir marinuotų,ir šaldytų.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Dar turiu ir šaldytų, ir marinuotų, ir džiovintų pernykščių grybų. Bet vis norisi šviežienos :)))

      Panaikinti
  2. Darbštuolis!!!....mažai yra tokių vyrukų,kurie sugeba apsirūpinti maisto atsargomis žiemaiir moka skaniai gaminti.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Dėkoju, bet tik nepervertinki, išpuiksiu ir nieko nedarysiu...

      Panaikinti