2015 m. liepos 14 d., antradienis

Vištų ketvirčiai, marinuoti sūryme


Lig šiol vištieną marinuodavau sausiau. Įtrindavau tik prieskoniais arba dar įdėdavau ir pora šaukštų majonezo. Prisiskaičiau internete gražių atsiliepimų apie mirkymą sūryme ir išsibandžiau. Į 1,5 ltr. vandens įpyliau 0,5 stiklinės druskos, sudėjau čiobrelius, trintas kadagio uogas, gerai išmaišiau, sudėjau vištieną ir palikau marinuotis. Po 3 val. vištieną sudėjau į sietelį ir leidau nuvarvėti sūrymui. Paruošiau antrą marinatą. Į aliejų supyliau trintą česnaką, pipirus, uoginę papriką, sudėjau vištieną, išmaišiau ir palikau geram pusvalandžiui. Per tą laiką malkos ugniakure virto žarijomis. Kepiau ant grotelių. Bekepant sutemo. Buvo vėlyva vakarienė, prie laužo ir žvakutės šviesos. 
Skanaus! 

P.S.  Kepta mirkyta vištiena skyrėsi nuo sausai marinuotos tuo, kad buvo labai sultinga. Kepiau ilgai, bet neišsausėjo. Mirkymas tikrai vertas dėmesio. Bus pavarijuota prieskoniais, sūrymo sudėtimi ir panašių kepimų dar bus.

2 komentarai:

  1. Niekad nesu taip marinavus...įdomu,bet pastebėjau,kad daug druskos dedama,ar nebuvo paskui sūru?
    Vištiena pagrindinis mano valgis,kaip ir žuvis:),tik dabar retai jis ruošiamas gamtoje,tik kai lankaus pas vaikus.
    Ačiū,Drauguži,galiu tik įsivaizduoti,kokia skani ir romantiška buvo vakarienė...Imu pavydėt,tikrai,tikrai...:):):)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Dėkoju :)) Sūroka buvo tik odelė. Mėsa druskos sugėrė tiek kiek reikia :)

      Panaikinti