2015 m. liepos 27 d., pirmadienis

Kalakuto kepenėlių paštetas





Jaunosios gaspadinės jau išvyko pas tėvus. Vėl tenka gaminti pačiam...
Kepenėles užpyliau pienu ir palikau trims valandoms. Per tą laiką paruošiau vietinį prieskonį. Prisirinkau kadagio uogų ir jas sugrūdau. Dar užplikinau trečdalį puodelio labai stiprios kavos. Ėmiausi kepenėlių. Nupyliau pieną, leidau nusivarvėti ir ant silpnos ugnies kepiau aliejuje. Baigiant kepti supyliau apie 30 ml. kavos ir apie 50 ml brendžio, pakepinau keletą minučių, karštas sugrūdau, pasūdžiau, įdėjau 3/4 pokelio sviesto ir išmaišiau. Sviestas ištirpo ir susimaišė su kepenėlėmis. Ant viršaus uždėjau likusį sviestą ir šaukštu užlyginau jo sluoksnį. Valgiau užtepęs ant skrudintos sumuštinių duonos ir uždėjęs pomidoro griežinėlį.
Skanaus!

2 komentarai:

  1. Subprodutus vengiu valgyti,o tuo labiau,kad man jie ir nelabai patinka,bei tinka,
    kadangi juose nemažai cholesterolio,fosforo,kurių yra perteklius organizme.
    Tik šis gaminimo būdas man visai nežinomas,manau,kad buvo skanu...Dėkoju:)

    AtsakytiPanaikinti