2014 m. kovo 5 d., trečiadienis

Užgavėnių blynai





Žinau netoli Alytaus mišku apaugančią sodybvietę. Ir būtų seniai apaugusi. Bet ji brangi ten gimusiems žmonėms. Pastatytas koplytstulpis, ant buvusio namo pamatų pastatyta pavėsinė, prie jos ugniakuras, lauko stalas ir suolai. Prie kūdros ir pačioje kūdroje įrengti tilteliai, lauko suolelis. Pasodinti dekoratyviniai augalai, kertami krūmai.




Joje šiemet ir kepiau savo Užgavėnių blynus. Jiems reikėjo:
  • Miltų                       
  • Prieskonių             
  • 2 kiaušinių             
  • Pieno                     
  • Butelio alaus         
  • Grietinės                
  • Daigintų avinžirnių
  • Aliejaus kepimui   
 Į miltus įpyliau prieskonių, įmušiau kiaušinį, įpyliau pieno, atsidariau alaus butelį, nugėriau kelis gurkšnius ir užpyliau ant miltų. Tada gerai išmaišiau tešlą ir grūstuvu sutryniau daigintus avinžirnius, užkūriau ugnį ir iškepiau blynus. Ant blynų uždėjau grietinės ir užbarsčiau avinžirniais. Blynai paruoši. Sausai juk nevalgysi. Į bokalą įmušiau antrą kiaušinį ir užpyliau likusiu alumi. Užgavėnių blynai buvo sotūs.
Dėkoju sodybvietės šeimininkams ir gerąjai jos aurai. Užgavėnės buvo puikios.



2 komentarai:

  1. Tikrai šaunios buvo Tavo Užgavėnės!
    O jau blynų skanumėlis,jaučiu net per atstumą!:)
    Gerą vietelę susiradęs esi,dvelkia praeitimi,smagu matyti,kad
    šeimininkai neleidžia užgesti šių namų židiniui...Ačiū už nuostabias nuotraukas ir blynus:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Dėkoju :) Jei būnu netoli, visuomet ten užsuku, pasėdžiu, pasidžiaugiu žmonių pagarba savo Tėviškei, savo šaknims.

      Panaikinti