2013 m. gruodžio 18 d., trečiadienis

Šlakų šluota





Receptas

2 nemaži plonai pjaustyti žali burokėliai,
3 l virinto atvėsinto vandens.
2 š. cukraus,
2 g druskos,
riekė kietesnės ruginės duonos.

Viską sudėti ir pridengus 2-3 d. palaikyti. Tuomet nukošti ir supilstyti į butelius. Laikyti šaltai.
Gerti 3 k. po pusę stiklinės prieš valgį.

Labai ačiū mano draugei Danutei už šį receptą.

2 komentarai:

  1. Kad ir kaip norėč pasigamint tokios"šluotos"...negaliu...
    Burokėliai tirština kraują,o cukrus man "nuodai"...dėkui,Drauguži,skanaus Tau!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Gaila, kad negali... Daug gero prisiskaičiau apie burokėlių sultis, apie burokėlių girą. Po teisybei, nėra labai skanus gėrimas, bet gerti galima.

      Panaikinti