2013 m. liepos 28 d., sekmadienis

Eglių spyglių sirupas





Pikantiško skonio, tikiuosi, naudingas produktas. Pusę valandos viriau eglių šakeles, nukošiau, supyliau cukrų ir viriau, kol sutirštėjo. Jau išbandytas ir pasiteisino gaminant kokteilius. Išbandytos ir jo gydomosios savybės. Svečiuojasi devynmetė anūkė.  Atvyko pašalusi, kosinti ir sloguojanti.  Užpyliau du arbatinius šaukštelius sirupo verdančiu vandeniu. Pirmiausia pakvėpavo nuo puodelio kylančiais garais, po to išgėrė. Pakartojom ir kitą dieną. Rezultatas akivaizdus. Kosulys suretėjo, sloga dingo. Sirupo skonis patiko ir anūkei. Kadangi ji yra pagrindinė vaisių - daržovių kokteilių gamintoja ir vartotoja, iš šio sirupo stiklainio liko tik prisiminimai. Nieko tokio, miškuose eglių yra. Reiškia šiemet vyks dar bent vienas sirupo virimas. Tik dabar jau bus verdamas didesniame puode.

2 komentarai: