2021 m. rugsėjo 7 d., antradienis

Troškinta lašiša

 



Pagrindinis gimtadienio patiekalas. 
Tą dieną lijo, todėl gaminti teko ne lauke ant ugniakuro, bet sodo name ir ant elektrinės plytelės. 
Lašišos filė supjausčiau apie 2,5 cm pločio gabaliukais, iš abiejų pusių pabarsčiau druska, maltais pipirais, įtryniau ir atidėjau į šalį. Į troškintuvą įpyliau alyvuogių aliejaus, užkaitinau, supyliau smulkintus svogūnus, česnakus, kepiau kol suminkštėjo, tada supyliau stiklinę ryžių vyno, kai jis užvirė, supyliau grietinę, išmaišiau, sutarkavau apie 40 g kietojo sūrio, sudėjau ir maišiau kol ištirpo. Stambiai supjausčiau žiupsnelį špinatų, dėjau į troškintuvą, permaišiau. Plonomis riekelėmis supjausčiau pusantros citrinos, vėl dėjau į troškintuvą, pabarsčiau druska ir pipirais, lengvai pamaišiau, uždengiau dangčiu ir nukėliau nuo plytelės. Ant jos dėjau keptuvę, pyliau saulėgrąžų aliejų, po dvi minutes iš abiejų pusių apkepiau lašišos gabaliukus, juos dėjau į troškintuvą, užkaitinau, uždengiau dangtį, troškinau 10 min. ir nukėliau. 
Sutarkavau morką, supjausčiau svogūną ir apkepiau aliejuje. Ant jų supyliau apie 300 g ryžių, apkepiau, pabarsčiau druska, ciberžole, vėl gerai permaišiau,  įpyliau vandens ir maišant viriau kol ryžiai pilnai išvirė. 


Skanaus!
 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą