Pernai metais gaminau labiau lietuviškus kimčius. Jiems naudojau gūžinius kopūstus ir daugiau vietinių daržovių. Dabar pabandžiau gaminti labiau panašius į originalius, korėjietiškus kimčius iš pekino kopūstų. Nepagailėjau aštrių komponentų, imbiero, česnako, svogūnų. Parduotuvėse neradau gyvų čili pipirų, tai kompensavau didesniu kiekiu maltų čili paprikėlių ir kario prieskonių. Rezultatu labai patenkintas. Skonis aštrus, o paskutinių, nuo kibiro dugno, netgi deginantis. Jų stiklainėlis pastoviai stovėjo ant stalo ir buvo garnyras prie mėsos patiekalų, o ir kiti užkandimai buvo užbaigiami šauktu ar keliais kimčių.
Po teisybei, kas ragavo, dažniausiai tenkinosi vienu šaukštu...
Kimčiai yra patiekalas mėgstantiems ypač aštriai.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą