Beveik, nes tikrasis čachochbilis gaminamas iš fazano ir su gruziniškais priekoniais. Manajam puode tikras internacionalas, viščiukų ketvirčiai lenkiški, daržovės lietuviškos, druska ispaniška.
Viščiukų ketvirčius, per kojų kaulų sąnarius, padalinau į tris dalis, užpyliau visu pakeliu (25 g) Medžiotojų prieskonių, gerai išmaišiau ir padėjau šešėlyje marinuotis. Po trijų valandų į keptuvę įpyliau truputį aliejaus ir iš abiejų pusių apkepiau vištienos gabaliukus. Į keptuvę su aliejaus - vištų taukų mišiniu įpyliau 150 ml vandens, medine mentele išbrūžinau keptuvės dugną, sukėliau priskrudusius vištienos gabaliukus, supyliau smulkintu svogūnus ir čili pipirą, pamaišydamas kepiau, kol vanduo išgaravo. Kepant svogūnus, verdančiu vandeniu nuplikinau pomidorus, nulupau odeles ir susmulkinau. Atėjo eilė vištienos troškinimui. Mano keptuvė per žema ir be dangčio, todėl jos turinį supyliau į puoda, sudėjau vištieną, supyliau smulkintus pomidorus, subėriau pusę pakelio (17 g) aštraus prieskoninių žolelių mišinio, vis pamaišydamas kad neprisviltų, troškinau 40 min. Susmulkinau česnaką ir petražolių lapus, supyliau ir dar patroškinau 5 min. Paragavau, pagal skonį įpyliau jūros druskos, dar patroškinau porą minučių ir nukėliau nuo ugnies. Po pusvalandžio ragavau.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą