2014 m. lapkričio 13 d., ketvirtadienis

Maisto atsargos. Imbieras su medumi ir svarainiais





Ruduo. Vėstant orams vėl prisiminiau imbierą. Gamindavau su citrina. Prasidėjus gripams, įmaišydavau ir trinto česnako. Šiemet citriną pakeičiau svarainiais. 
Jau išbandžiau. Skani tiek viena tyrelė, tiek plikinta užvirintu ir praaušintu vandeniu.
Gavosi kvapni, šildanti ir imunitetą stiprinanti arbata.

6 komentarai:

  1. Labai netikėtas derinukas,
    Žvarbaus rudens vėjo ar žiemos speigo sušaldytą grįžusiam po darbuko jėgas sugrąžins ir ligas atbaidys.

    PS Gražus ir nematytas puodelis.
    Čia kuris - rytmetinis, vakarinis ar proginis :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Skaitykim, kad puodelis proginis :) Rytinę kavą ir namuose geriu iš tokio pačio didžiojo, kokį vežiojuosi ir į Mėlynus namus.

    AtsakytiPanaikinti
  3. O svarainiai iš savo sodo,ar perki turguje?
    Kadaise ir aš juos auginau,džiovinau,bet tokios tyrelės nesu gaminus.
    Visko prisigaminai,nesirgsi jokiomis ligomis...:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Šiemet svarainius pirkau turguje. Buvo laikai, kai augo ir sode. Dabar jų vietoje tujų gyvatvorė

      Panaikinti
  4. o kaip laikot šia tirelę? kad nesugestų?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Laikau šaldytuve. Tik ji ilgai neužsistovi, po šauštą kasdien ir išgaruoja

      Panaikinti