2014 m. birželio 6 d., penktadienis

Žarijose kepta karka





Karką įtryniau smulkintu česnaku, druska, kepsnių prieskoniais ir palikau šešioms valandoms marinuotis. Po to užbarsčiau smulkintu svogūnu, įtryniau majonezu ir vėl palikau dvylikai valandų. Tada ant folijos paskleidžiau ąžuolo lapų, uždėjau karką, pridengiau lapais, suvyniojau į foliją ir įdėjau į kepimo rankovę. Ugniakure iškasiau duobę, prikroviau malkų ir užkūriau. Kol jos kūrenosi, išviriau bulves su lupenomis, kiekvieną bulvę įrišdavau į gabalėlį drobės ir paspausdavau, kad pasiplotų ir sueižėtų. Paplotas bulves sudėjau į keptuvę su aliejumi. Per tą laiką malkos virto žarijomis. Jas prasklaidžiau, įdėjau karką ir užpyliau žarijų sluoksniu. Virš karkos kūrenau mažą ugnelę. Ant jos apkepiau prieskoniais užbarstytas bulves. Po 50 min. iškasiau karką ir rezultatą matote nuotraukoje. Skonis tikrai puikus!

Dėkoju draugei Nijolytei už šio kepsnio idėją.

4 komentarai:

  1. Kepimo rankove neissilyde? Kam ji reikalinga lauze?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Stiprokai apsilydė. Kilo ir man klausimas, kam ji reikalinga, kai parašė apie tokį kepimą. Sultingesnis kepsnys. Kai kepsiu sekantį kartą, kepimo rankovę apvyniosiu keliais sluoksniais folijos. Neturėtų tada išsilydyti.

      Panaikinti
  2. Ojojoiiii,koks skanėstas,kurį mes dažnai naudojame ir kepame orkaitėje,ypač kokiam didesniam susibėgimui.:)
    Turiu kaimynę,kuri dirba mėsos fabrikėlyje,tai ji man parneša karką jau sumarinuotą su visais prieskoniais,tik man belieka česnako įtrint ir dar skilteles prikaišioju į pačią mėsytę...Ir dedu į rankovę,kartu su bulvėm,morkomis ir kepu orkaitėje daugiau nei valandą,nes karka didelė,ne tokia,kaip parduotuvėse pardavinėja.Paskui prakerpu tą rankovę ir pajungiu skrudinimą,viršuje turi buti odelė,kuria aš dar, prieš dedant į orkaitę ,supjaustau kvadratukais..Vienu žodžiu,visi labai mėgsta taip keptą karką,o odelė ypač traška valgant.Daug savo giminėm esu paprašius kaimynės,kad parneštų iš darbo tokios karkos...:)Sultinga,kvapni,dar galima dėti ir savų prieskonių,bet jau be druskos,nes ten ji jau marinuota...Tavo,Drauguži,ilgas gaminimo procesas,bet užtai viskas savo padaryta ir todėl gardu...:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Dėkoju :)
      Dėkoju ir už idėją supjaustyti odelę kvadratukais. Kada nors išbandysiu. Padaryti traškią odelę irgi ne problema. Išvyniotą karką dėsiu ant grotelių ir apskrudinsiu virš žarijų

      Panaikinti