Prasidėjo grybų sezonas. Kol kas gausiai galvas kelia voveraitės.
Kitokių grybų vos vienas kitas.
Grybais ir buvo paskanintas kalakutienos kepsnys. Kalakutieną supjausčiau stambokais gabalais, įtryniau mėsos prieskoniais ir palikau valandai. Per tą laiką sutryniau tris česnako skilteles, supjausčiau svogūną, sugrūdau, sutarkavau tris kivius, sumaišiau su svogūnu ir česnaku, vėl sugrūdau, užpyliau kalakutieną, išmaišiau ir palikau dar trims valandoms marinuotis. Paruošiau daržoves. Susmulkinau svogūną, krapus, didelė morką, sudėjau grybus, bulves ir viską sumaišiau su pora šaukštų majonezo. Kepimo groteles ištiesiau keturiais sluoksniais folijos, sudėsčiau sluoksnį ąžuolo lapų, ant jų sluoksnį klevo lapų, išdėsčiau bulves, sluoksnį daržovių, kalakutienos gabalus, vėl daržoves, klevo lapus, ąžuolo lapus ir užlanksčiau foliją. Kepiau ant nedidelės ugnies apie 40 min. Po teisybei, į laikrodį ir nesižvalgiau. Orientavausi pagal sklindančius aromatus. Groteles varčiau dažnai. Iškepė labai gražiai. Pasiteisino storesnis lapų sluoksnis. Nors kepiau ant ugnies, o ne ant žarijų, neprisvilo ir lengvai atsiskyrė nuo kepsnio.
Puikiai Mėlynuose namuose praleistos išeiginės.
Pavarvinau seilę
AtsakytiPanaikintipasigrožėjau saulėlydžiu -
truputėli pavydžiu... :(
Dėkoju :) Tik kyla klausimėlis. Ko truputėlį pavydi, kepsnio ar saulėlydžio? :D
PanaikintiAišku saulėlydžio -
Panaikintiaš maistui neišranki,
nors Tavieji paiekalai labai gundantys
Tikėjausi kad saulėlydžio. Juk ne vien maistu žmogus gyvas :)
Panaikinti