2014 m. birželio 9 d., pirmadienis

Šokoladinis tinginys su zefyrais





Gaminant panaudojau dvi plyteles po 100 g šokolado, 100 g sviesto, pakelį traškiųjų sausainių su aguonomis, 150 g vanilinių zefyrų. Viena šokolado plytelė buvo su nesmulkintais riešutais, tai galima skaityti, kad tinginys ne tik su zefyrais, bet ir su lazdyno riešutais. Gaminimas labai paprastas. Supjausčiau zefyrus ir sumaišiau su sausainiais. Sulaužiau šokoladą, įdėjau sviestą ir ištirpinau. Kad neperkaitinti šokolado, indą trumpam padėdavau ant kepimo lentos, nukeldavau ir maišydavau. Ištirpusia mase užpyliau sausainius su zefyrais ir išmaišiau. Tinginio formą išklojau maistine plėvele, supyliau masę ir šaukštu išlyginau. Diena buvo karšta. Kilo abejonių, ar sustings. Pagelbėjo ežerukas. Uždengiau formą dangteliu ir paplukdžiau, kur į jį įteka šaltinio vanduo. Sustingo. Vakarienė buvo puiki.

4 komentarai:

  1. Atsakymai
    1. Teisingai, kalorijos kalorijomis, bet save palepinti irgi reikia

      Panaikinti
  2. Kol dukros buvo mažos, darydavau tokius tinginius,net ir tortus kepdavau...o dabar jau -ne.Mėgstu retsykiais pasilepinti su juodu karčiuoju šokoladu ir ypač patinka graikiški riešutai...Tokio tinginio paragaučiau,nes su zefyrais niekad nesu darius...:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Drąsiai galima naudoti kartųjį šokoladą ir graikiškus riešutus. Skonis bus kitoks, bet neabejoju, geras. Su zefyrais gaminau pirmą kartą. Jie suteikė ne tik skonį, bet ir pakeitė struktūrą. Tinginys tapo puresnis

      Panaikinti