2014 m. birželio 16 d., pirmadienis

Marinuotos alyvuogės




Nupyliau nuo alyvuogių skystį ir ėmiausi marinato. Nutarkavau citrinos žievelę, iš pusės citrinos išspaudžiau sultis, sutraiškiau dvi skilteles česnako, užbarsčiau Medžiotojų prieskoniais, įpyliau šlakelį balzamino acto ir šlakelį sojų padažo, alyvuogių aliejaus pyliau tiek, kad marinatas pilnai užpildytų stiklainėlį su alyvuogėmis, įdėjau kaupiną arbatinį šaukštelį medaus, išmaišiau, užpyliau alyvuoges ir palikau 12 valandų marinuotis. Kartas nuo karto stiklainėlį pavartydavau ir supurtydavau. Pelėsinį sūrį "Prezident" supjausčiau kubeliais ir alyvuogę "suporavau" su sūrio gabalėliu.
Skanaus!

2 komentarai:

  1. Aukščiausio lygio karališkos gurmaniškos vaišės.
    Ar ne tik sužavėta,
    aš - priblokšta -
    SUPER

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Dėkoju. Šiek tiek pervertini, bet išties buvo skanu. Buvo ne valgoma, bet mėgaujamasi.

      Panaikinti