2013 m. rugsėjo 18 d., trečiadienis

Šoninės kepsnys





Kepimo eigą aprašysiu smulkiau. To priežastį parašysiu pabaigoje. 
Šoninę supjausčiau 1 - 1,5 cm storio gabaliukais, užpyliau smulkintu česnaku, svogūnais, universaliais prieskoniais ir parą marinavau. Foliją nuklojau krienų lapais, ant jų išdėsčiau šoninę ir sluoksniavau:

  • Stambiai pjaustyti grybai,
  • Dilgėlių lapai,
  • Garšvų lapai,
  • Petražolės,
  • Stambiai pjaustytos morkos ir svogūnai,
  • Stambiai pjaustytos bulvės.

Vėl padengiau krienų lapais, suvyniojau į foliją ir kepiau.
Eigą smulkiai aprašiau todėl, kad man jis buvo pats skaniausias šiais metais keptas kepsnys!
Jei netikit - pabandykit :)
Jei tikit - išsikepkit būtinai :D

2 komentarai:

  1. Tikiu,tikiu...,kad skanu...Namuos vyras dažnai pasikepa tokią
    šoninę,ragauju ir aš.Žinoma ji ne tokia skani ir kvepianti,kaip pas Tave
    gamtoje kepta, su visokiais lapeliais...Gundai mus,seilės tysta...:):):)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Dėkoju :) Manau, kad kepta orkaitėje ne tokia. Ir ne vien dėl visokių lapelių. Kepant ant laužo, tenka dažnai vartyti. Reiškia kepimo metu atsiradę skysčiai ir riebalai susigeria į daržoves. Gaunasi daug geresnis jų skonis.

    AtsakytiPanaikinti