2013 m. rugsėjo 11 d., trečiadienis

Folijoje troškinta vištiena



Šio palapinių sezono maisto gaminimo atradimas - augalų lapų naudojimas, kepant mėsą folijoje. Įžvelgiu daug privalumų. Tai palengvina kepimą. Kepama ant mažos ugnies. Nereikia daug malkų, kad susidarytų žarijos, kaip kepant sudėtą atvirai ant grotelių. Mėsa neprisvyla ir būna sultinga. Kartu sudėtos daržovės, grybai, būna garnyras prie mėsos. Naudojami lapai ne tik apsaugo nuo prisvilimo, bet duoda ir papildomą skonį. Naudoju krienų, kopūstų, vynuogių, ajerų nendrių lapus. Yra noras išbandyti ir ąžuolo lapus. Reikės panaudoti mažam kepsneliui. Neaišku, kokį duos papildomą skonį.

2 komentarai:

  1. Oi,Drauguži,vėl pajutau gardų kvapą,kuris atvilnijo iki pat vakarinio Lietuvos kampelio!
    Vilioji Tu mus savo puikiais patiekalais,gaila,kad mes nepoilsiaujame gamtoje ir neteks išbandyti Tavo pasiūlytų receptų.Bet ,manau,kad tai tikrai gardūs patiekalai,nes gaminami su meile ir gamtos prieglobstyje...Ačiū...:):):)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Saulele, jei bus didelis noras, išsikepsi ir savame vakariniame Lietuvos kampelyje. Aišku, ne namuose, bet pas dukrą, prie namo pastatytoje šašlykinėje arba židinyje tai tikrai. Bet dar palauki. Tik ką grįžau iš išvykos, kur panašiai išsikepiau šoninę su grybais, daržovėmis ir bulvėmis. Skonis nepakartojamas! Fotografavau, tik dar nežinau, kaip pavyko. Lijo ir buvo tamsoka. Tuoj trauksiu iš fotiko nuotraukas ir per pora dienų bus rezultatas.

    AtsakytiPanaikinti