2018 m. lapkričio 10 d., šeštadienis

Karštai rūkyta lydeka


 

Išdarinėjęs lydeką įtryniau česnakų, universalių prieskonių, aliejaus mišiniu ir dviem valandom palikau marinuotis. Per tą laiką suvaikščiojau į mišką ir parsinešiau kadagio šakelių. Ugniakurą užkroviau malkomis ir kol kūrenosi, kadagius supjausčiau smulkiais gabaliukais, lydeką padėjau ant ištiestos folijos, foliją įpjoviau ir aplanksčiau, kad dengtų tik lydekos nugarą. Išsikūrenus malkoms, ant žarijų klojau sluoksnį kadagio šakelių, dėjau groteles, ant jų lydeką ir uždengiau dangčiu. Pradžioje iš po dangčio dūmai veržėsi gausiai, vėliau mažėjo, kol visai nustojo dūminti. Vis paliesdavau dangtį, sekdamas ar viduje dar karšta. Ir po valandos nukelti dangčiui prireikė pirštinių. Kūrenant įkaitę akmenys, metalas ir storokas žarijų sluoksnis puikiai išlaikė aukštą temperatūrą. Lydeka ir išsirūkino, ir iškepė.  


 

Skanaus!

4 komentarai:

  1. Išradinga. Dar pasakykite, kad ir lydeką pats sužvejojote... :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Čia tai super...seiles tik riju ir vos neužspringstu...
    Dėkui,atsitraukiu greit iš čia,nes numirt galiu,nes taip noriu tos žuvies...:):)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Dėkoju. Jau vėl noriu. Išties buvo skanu, ypač kol dar buvo šilta :))

      Panaikinti