2021 m. gegužės 8 d., šeštadienis

Jaučio liežuvio šašlykas



Jau pakankamai atšilo. Šiltajam metų sezonui keičiu gyvenamąją vietą, iš buto mieste persikeliu gyventi į sodą. Ta proga Sodo sezono atidarymo kepsnys.
Užmarinavau jaučio liežuvį, įtryniau lauro lapelių, pipirų, aitriosios paprikos, druskos, bazilikų, smulkintų svogūnų ir česnakų mišiniu ir padėjau vėsiame rūsyje. Kitą dieną liežuvį įdėjau į puodą su šaltu vandeniu, supyliau ir marinatą, dar pridėjau pusiau perpjautų svogūnų, česnakų skiltelių, morkų, nesmulkintų lauro lapų, juodųjų ir kvapiųjų pipirų, užviriau ir viriau dvi valandas. 
Beverdant pasigaminau glazūrą kepsniui. Į dubenėlį įdėjau po kaupiną valgomą šaukštą medaus, ketčupo, aliejaus, garstyčių, įbėriau BBQ prieskonių ir gerai išmaišiau. 
Baigus virti, liežuvį kelias minutes palaikiau šaltame vandenyje, nulupau odą, supjausčiau maždaug 1,5 cm riekelėmis, suvėriau ant iešmų, ištepiau abi puses glazūra, kepiau vartant virš žarijų, kol apskrudo.
Valgiau su namų gamybos krienais ir majonezu.


Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą