2021 m. gegužės 15 d., šeštadienis

Karštai rūkyta kiaulienos pažandė

 


Prasigyvenau sode dar vieną maisto ruošimo prietaisą, daug gyvenimo mačiusią elektrinę rūkyklą. Išvaizda ne reprezentacinė, svarbiausia kaista tenas ir veikia galingumo reguliatorius. Dėl patogumo į dangtį įmontavau termometrą. Išsibandžiau rūkydamas viščiukų sparnus, po jų ketvirčius, žuvis, dabar ėmiausi kiaulienos, vienoje iš parduotuvių aptiktų pažandžių. Gabaliukai buvo stori, juos suploninau perpjaudamas pusiau. Pamarinavau, gerai įtryniau Medžiotojų prieskonių mišiniu ir smulkintais česnakais, užpyliau Ryžių vynu, pavarčiau mėsą, kad gabalėliai iš visų pusių būtų turėję sąlytį su vynu ir nunešiau į vėsų rūsį.
Kitą dieną Į rūkyklos lentynėlę įpyliau vyšnių pjuvenų, įdėjau groteles, ant jų sudėjau pažandės gabalus, uždengiau dangtį ir nustačiau didžiausią teno galingumą. Pakilus temperatūrai virš 90°C, pro dangtį ėmė vežtis dūmai. Sumažinau galingumą ir rūkinau valandą laiko.
Valgiau su šviežiais agurkais ir Česnakiniu padažu.


Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą