2020 m. gruodžio 26 d., šeštadienis

Traškios keptos krevetės



Kalėdoms gamintas patiekalas.
Krevetės baltakojės blyškiosios, be galvų, didžia dalimi išdarinėtos, nuplikytos ir užšaldytos. Atšildžiau kambario temperatūroje ir baigiau lukštenti, nuėmiau kiautą ir nuo uodegėlių. Krevetes pabarsčiau juodais maltais pipirais, druska ir atsargiai permaišiau. Į lėkštę įpyliau miltų, užbarsčiau maltomis čili paprikėlėmis ir išmaišiau. Į vieną dubenėlį įmušiau du kiaušinius ir išplakiau, į kitą dubenėlį įpyliau džuvėsėlių, visus indus surikiavau prie viryklės. Į keptuvę pripyliau litrą aliejaus, užkaitinau, įpjausčiau didelę česnako skiltelę, iki minimumo sumažinau ugnį ir ėmiausi krevečių paniravimo. Jas apvoliojau miltuose, po to kiaušinio plakinyje, po to džiuvėsėliuose. Iš aliejaus išėmiau česnako gabalėlius padidinau ugnį ir jame krevetes viriau 2 - 3 min. kol jos įgavo auksinę spalvą. Išėmęs sudėjau ant popierinių rankšluostėlių, kad susigertų aliejaus perteklius. 
Patiekiau su švelniu saldžiarūkščiu padažu. 
Skanaus!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą