Tarpušventis.
Po Kūčių liko kūčiukų, per Kalėdas ištuštėjo svarainių trauktinės butelis. Liko jame vos vos svaraininės ir rugio sulčių prisigėrę svarainiai. Nuodėmė būtų išmesti gerą daiktą. Patikrinau bufetą. Karantinas juntamas ir jame. Nesilanko svečiai, guli nenaudojami saldumynai. Paėmiau šokoladus, iš parduotuvės parsinešiau grietinėlės ir pabandžiau pagaminti netradicinį tinginį.
Supyliau kūčiukus į dubenį, ant jų iškrapščiau iš butelio dalį svarainių. Bekrapštant išbėgo ir užsilikusi svaraininė. Svarainius šiek tiek pasmulkinau peiliu, gerai išmaišiau, paragavau. Kūčiukai dar buvo kietoki. Iš kito butelio įpyliau dar svaraininės, vėl kelis kartus permaišiau.
Ėmiausi formos. Jos vidų padengiau maistine plėvele.
Atėjo eilė užpilui. Nedideliame puode užviriau vandenį, ant jo padėjau dubenį su grietinėle ir šokolado gabaliukais, maišiau, kol ištirpo šokoladas ir masė pasidarė vienalytė. Tada ją supyliau ant kūčiukų - svarainių mišinio, išmaišiau, supyliau į formą ir padėjau į šaldytuvą.
Po trijų valandų išėmiau iš šaldytuvo, po to iš formos ir tinginys užėmė deramą vietą ant Naujametinio stalo.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą