Garindamas garų puode vištieną, niekada neišpilu po garinimo apatiniame puode likusio skysčio. Tai puikus vištienos sultinys. Paprastai įdedu sutrupintus bomžpakio (Greito paruošimo) makaronus be pake esančių prieskonių ir gaunasi puiki sriuba.
Šį kartą, ruošdamasis gaminti aštraus skonio vištieną, suplanavau ir rimtesnę sriubą. Ryte užmerkiau perlines kruopas ir palikau brinkti. Po pietų, kai buvo pagaminta ir užvalgyta vištienos, ėmiausi sriubos. Vištiena buvo riebi, ant sultinio buvo susidaręs storokas riebalų sluoksnis. Dalį nusėmiau į keptuvę, apkepiau smulkintus svogūnus, česnakus, morkas. Nupyliau nuo kruopų vandenį, supyliau jas į keptuvę ir dar pakepinau. Į didelį puodą įpyliau vandens, supyliau iš garpuodžio sultinį, užviriau, supyliau keptuvės turinį ir paviriau, kol kruopos gerokai suminkštėjo. Idėjau į puodą smulkintų bulvių, po jų smulkintų raugintų agurkų, paviriau, kol jie suminkštėjo. Tada nukėliau puodą, užbarsčiau sriubą smulkintomis petražolėmis, prieš valgant, paskaninau grietine.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą