2020 m. lapkričio 10 d., antradienis

Lašišos kepsnys


 

Kaip ir Olandiškas patiekalas. Bent jau aš jį taip vadinu. Keptas viešint Olandijoje ir iš ten gyvenančio sūnaus virtuvėje esančių produktų, prieskonių ir aišku, konsultuojant ir padedant sūnui.
 Lašišų filė pabarstėme citrinpipiriais, žuvies prieskoniais, apšlakstėme citrinų aromato alyvuogių aliejumi ir palikome marinuotis. Po dviejų valandų keptuvėje ištirpinome sviestą ir vis apverčiant, filė apkepėme iki lengvo paskrudimo ir išėmėme į lėkštę. Tame pačiame svieste pakepinome smulkintus svogūnus, įpylėme vyno, truputį alyvuogių aliejaus, grietinėlės, įspaudėme pusę citrinos, sudėjome lašišų filė ir vartant, troškinome penkias minutes.


Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą