2020 m. lapkričio 21 d., šeštadienis

Barščiai su kabanosais

 




Iš serijos "Prisiminimai". Gaminta vidurvasaryje, laiko klipo dėstymui ir dienoraščiui atradau tik dabar. Prisiminimai malonūs, žalia, šilta, šviežios, tik ką nuskintos ar išrautos daržovės. 
Gerai nuploviau bulves, sudėjau į viršutinį garų puodo indą, pabarsčiau prieskoniais, uždėjau ant apatinio indo, kuriame buvau įpylęs vandens, ir dėjau ant ugniakuro. Išaižiau žirnių ankštis, apipjausčiau burokėlių lapus, palikdamas lapkočius, nuskutau ir nuploviau. Lapkočius supjausčiau 1 - 1,5 cm ilgio gabaliukais ir kartu su žirniais supyliau į apatinio puodo užvirusį vandenį. Supjausčiau burokėlius, morką, svogūnus, česnakų skilteles, pomidorą, supyliau į dubenį. Supjausčiau rūkytus lašinius, sudėjau į keptuvę, nukėlęs garpuodį, ją dėjau ant ugniakuro, pakepinau, supyliau smulkintas daržoves, kepiau, kol suminštėjo. Dėjau atgal ant ugniakuro garpuodį, kai vėl užvirė, supyliau keptuvės turinį. Centimetro gabaliukais supjausčiau kabanosus ir supyliau į apatinį puodą. Supyliau ir pusę litro marinuotų baravykų. Po kiekvieno produkto įdėjimo, pavirdavau keletą minučių, tada dėdavau sekantį. Taip beverdant barščius, išsigarino ir bulvės. 
Nukėliau garpuodį, apie 15 min leidau ataušti.  Dubenio vidų ištepiau grietine, įpyliau barščių, į lėkštę įdėjau kelias bulves ir sėdau pietauti.


Skanaus!


 

 


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą