Gaivus, nekeptas sausainių tortas. Receptas atėjęs iš jaunystės. Gyvenant bendrabutyje, panašius, vaikų ir ne tik jų džiaugsmui, gamindavo jaunosios mamos. Panašius, dažniausiai pertepimai būdavo varškė su kondensuotu pienu, vietoje citrinų, kurios tais laikais būdavo deficitas, naudojo citrinos rūgštį, puošdavo sausainių trupiniais. Iš elektrotechninio kartono buvau išpjaustęs gėlių ir ornamentų trafaretus apibarstymui. Šiam formą pasufleriavo žydinčios vienadienės. Žiedlapiai jų tvirti, mėsingi, valgomi, malonaus salsvo skonio. Puošiau prieš pateikiant į stalą.
Dar kelios gaminimo plonybės. Grietinėlė turi būti kuo riebesnė, antraip nesutvirtės. Nepakenktų po ranka turėti grietinės standiklio. Plakimą pagreitinau į akumuliatorinę drelę įdėjęs plakiklį.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą