2020 m. liepos 11 d., šeštadienis

Keptuvėje keptos bandelės su dešrelėmis



Naudoti produktai:

Miltai - 400 g;
Vanduo - 80 ml;
Pienas - 80 ml;
Cukrus - 1 a.š;
Sausos mielės - 5 g;
Kiaušinis - 1 vnt;
Druska - 1/2 a.š;
Apolionijos pagardai - 1 a.š;
Dešrainių dešrelės - 7 vnt;
Aliejus kepimui;

Gaminimas:

Tešlai sumaišiau pieną su vandeniu, ištirpinau arbatinį šaukštelį cukraus, įbėriau 5 g sausų mielių ir pora minučių palaukiau kol jos atgijo. Įmušiau kiaušinį, išplakiau, įpyliau pusę miltų, pusę šaukštelio druskos, šaukštelį Apolionijos pagardų ir išmaišiau. Gavosi skysta tešla. Supyliau likusius miltus, išmaišiau, po to gerai išminkiau rankomis. Gautą tvirtą tešla įdėjau į puodą, uždengiau ir palikau kilti. Po valandos tešla artėjo prie puodo dangčio, tai ją dar kartą išminkiau, padalinau į 7 dalis, kiekvieną dalį iškočiojau, įvyniojau po dešrelę, užspaudžiau galus, dar kelias minutes palaukiau, kol bandelės ėmė pūstis, tada ant lėtos ugnies, vartydamas kepiau kol gražiai parudo. Valgiau, užgerdamas vištienos sultiniu. 


Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą