2022 m. gegužės 28 d., šeštadienis

Lietiniai blynai su dešra, krienų ir kaštavolo lapais



Pikantiško skonio patiekalas. Pikantiškumą teikė tiek pačio blyno priedai, tiek įdaro žolelės. 
Blynų tešlai, be tradicinių ingredientų miltų, kiaušinių, vandens, aliejaus, dar  įpyliau Cajun prieskonių ir sojų padažo. Maišiau, įpildamas vandens, kol tešla gavosi grietinės tirštumo. Uždengiau ir palikau bringti. Lietiniams blynams tai aktualu, kepti patartina ne anksčiau, kaip po 30 min. Gaunasi elastingesnis blynas, vyniojamas ar lankstomas nelūžta. 
Ėmiausi įdaro. Prisiskyniau jaunų krienų ir kaštavolo lapelių, juos nuploviau ir susmulkinau peiliu. Peiliu susmulkinau ir gabalą karšto rūkymo dešros, viską sudėjau į dubenį, įdėjau kaupiną šaukštą majonezo ir sumaišiau.
Užkūriau ugniakurą ir pamaišiau tešlą. Ji buvo sutirštėjusi. Įpyliau vandens, vėl gerai išmaišiau ir į puodą su tešla įdėjau samtį. Ant ugnies įkaitinau keptuvę, patepiau gabalėliu šalto rūkymo lašinių, sėmiau samtį tešlos, pyliau į keptuvę ir vartydamas, paskleidžiau ant viso dugno. Apkepiau abi blyno puses, dėjau jį ant pjaustymo lentos, viename gale paskleidžiau įdarą ir suvyniojau į ritinį. Taip kepiau ir vyniojau, kol baigėsi tešla ir įdaras.
Į keptuvę pyliau saulėgrąžų aliejaus, apkepiau blynus iš abiejų pusių. Valgiau užpylęs dešrainių padažu.


Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą