2022 m. balandžio 2 d., šeštadienis

Ekologiškų agurkų auginimas kibire



Pavasaris. Artėja daržininkystės sezonas. Dalinuosi pernai išbandytu ekologiškų agurkų auginimo būdu. Ekologiškų, nes auginau be chemijos. 
Sodinimui panaudojau seną plastikinį kibirą. Vandens pertekliaus išbėgimui jo dugne, dirvožemio kvėpavimui - apatinėje sienelės dalyje 8 mm grąžtu prigręžiau skylių. Daug skylių prigręžiau ir 1,5 ltr bambalyje, po to nupjoviau jo dugną. Paruošiau dirvožemį. Prikasiau kurmiarausio žemės, tiek pat užpyliau Universalios žemės, skirtos lauko daržovėms, kambarinėms ir lauko gėlėms, jas sumaišiau ir pripildžiau 1/3 kibiro. Į dirvožemį iki pat kibiro dugno įsmeigiau bambalį ir kibirą iki viršaus pripildžiau žeme. Priroviau lauko žolių, jomis pritrombavau pilną bambalį, gausiai paliejau, tiek žemę, tiek žolę bambalyje. Bambalį uždengiau plastikiniu vazonu, kai vanduo susigėrė į žemę, pasodinau keturis agurkų daigus. Laisčiau tik per bambalį. Žolė jame ėmė pūti ir su vandeniu per skyles jame savo maistingas medžiagas teikė žemei. Paaugus daigams, iš lazdyno stiebų padariau atramas, nuo jų iki kibiro viršaus nuleidau špagatus, apie kurios augdamos vyniojosi agurkų virkščios. 
Vos tik pažemėdavo žolių lygis bambalyje, pridėdavau naujų. Dėdavau bananų žieveles, šiek tiek bulvių lupenų. Laisčiau vakarais per dieną sušlusiu šulinio vandeniu. Pradžioje laisčiau kas antrą vakarą, paaugus agurkų virkščiom - kas vakarą. 
Praėjus mėnesiui po daigų pasodinimo, skyniau pirmąjį derlių. 


Jei sudomino, sėkmės auginant!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą