2021 m. spalio 2 d., šeštadienis

Kiaulienos mentes gabaliuku kepsnys

 


Kiaulienos mentę supjausčiau stambokais gabalais, dėjau juos į puodą, užpyliau Kaukazietišku prieskonių mišiniu, gerai įtryniau, uždengiau ir palikau marinuotis. 
Po valandos iškūrenau ugniakurą. Malkų dėjau daug, susidarė storas žarijų sluoksnis. Mėsos gabaliukus užpyliau alyvuogių aliejumi, permaišiau, suglausdamas vieną prie kito dėjau ant grotelių, dažnai jas vartydamas, kepiau kol iškepė ir apskrudo. Sutarkavau sūrį, groteles atidariau, apibarsčiau juo mėsą, neuždaręs dėjau ant ugniakuro, uždengiau dangčiu ir laikiau, kol sūris išsilydė. 
Valgiau su šviežiai raugintais kopūstais.


Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą